Σχετικά με εμάς

Προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση αυτή δώσαμε στο ξενοδοχείο μας το όνομα «ΑΠΟΛΛΩΝ», καθώς η λατρεία του θεού Απόλλωνα υπήρξε ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κυπαρισσία, αφού υπήρχε και ναός του Απόλλωνα στην περιοχή Μούσγα Κυπαρισσία κοντά στον Σιδηροδρομικό σταθμό Κυπαρισσίας, απομεινάρια του οποίου μπορεί να δεις κάποιος αν επισκεφθεί τη συγκεκριμένο χώρο.

Το καλοκαίρι του 2022 είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε το roof garden μας «Αθηνόλια», όνομα προερχόμενο από την δεύτερη αρχαιότερη ποικιλία ελιάς στον κόσμο και ιερό δέντρο της θεάς Αθηνάς, ο ναός της οποίας εντοπίζεται στη θέση της σημερινής Αγίας Τριάδας στην Κυπαρισσία.

Σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο υψηλής αισθητικής, με παρτέρια κατάφυτα από αθηνόλιες και με δάπεδο ζωγραφισμένο με τη γραμμική Β (βασισμένο στις σημαιολογίες του καρπού της ελιάς, του λαδιού και του δέντρου της ελιάς), οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τις σπάνιες ποικιλίες κρασιών από όλο τον κόσμο, να γευθούν πιάτα μεσογειακής κουζίνας και να απολαύσουν την απέραντη θέα των ελαιώνων στην γύρω περιοχή, της πόλης ή την μαγευτική δύση του ηλίου.

Με μία εκτεταμένη λίστα κρασιών με περισσότερες από 90 ετικέτες από όλο τον κόσμο, το μότο του Athenolia είναι “Ταξιδέψτε σε όλον τον κόσμο μέσα από τα κρασιά μας!” Πρόκειται για μια πρωτοποριακή επένδυση για τα δεδομένα της περιοχής αφού σε ακτίνα 60 km και πλέον δεν συναντάται κάτι παρόμοιο.

Το roof garden athenolia wine bar restaurant λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία το 2022.

Πραγματοποιήθηκαν βραδιές με Live saxophone και με διάφορα άλλα μουσικά σχήματα καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας με την φιναλίστ του ελληνικού master chef 2022 Καλλιόπη Μπεζαντέ!

Ήδη από το καλοκαίρι 2022 το Roof garden Athenolia συγκαταλέγεται στον διεθνή κατάλογο αξιόλογων wine bars και η Κυπαρισσία υπάρχει πλέον σε έναν τέτοιο παγκόσμιο χάρτη!

Θερμές ευχαριστίες στο Star Wine List στον Άρη Σκλαβενίτη και τον Ελευθέριο Χανιαλίδη και βέβαια στον άνθρωπο που έδωσε ταυτότητα στο όνειρό μας τον sommelier Γεώργιο Λούκα, που μας έβαλε στον υπέροχο κόσμο του κρασιού που μας δίδαξε , μας εκπαίδευσε όσο το επέτρεψε το χρονικό διάστημα από την ιδέα έως την υλοποίηση και που μας άντεξε και μας αντέχει!

Στο Athenolia roof garden wine bar restaurant μπορούν να φιλοξενηθούν κοινωνικές, πολιτιστικές εταιρικές και επιχειρηματικές εκδηλώσειςείτε μαθήματα οινογνωσίας και γευσιγνωσίας καθώς και Yoga retreats.

Η επιχείρηση στηρίζει την τοπική κοινωνία αφού συνεργάζεται με τοπικά οινοποιεία και όχι μόνο, με τοπικούς παραγωγούς για την πρώτη ύλη των εδεσμάτων ενώ προσλαμβάνει προσωπικό από την ευρύτερη περιοχή το οποίο και εκπαιδεύει με ίδια κεφάλαια.

Ο Χώρος όπως και κάθε χώρος το ξενοδοχείο χώροι είναι προσβάσιμος για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το καινοτόμο στην επιχείρηση Apollo Resort Art Hotel είναι ο χώρος του roof garden wine bar restaurant καθώς εκεί συνδυάζεται η απίστευτη θέα 360 μοιρών στη θάλασσα (ιδιαίτερα κατά το ηλιοβασίλεμα) και στο βουνό / κάστρο και παλιά πόλη της Κυπαρισσίας και η μεγάλη ποικιλία κρασιών από όλο τον κόσμο κάτι που δεν συναντάται σε όλη την Πελοπόννησo.

Στο ξενοδοχείο ο χώρος του roof garden αποτέλεσε προστιθέμενη αξία στην φήμη και αναγνωριστικότητα του ξενοδοχείου και συνέβαλε κατά πολύ στην αύξηση ενδιαφέροντος ως προς αυτό.

Αναμφισβήτητα έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως χώρος υψηλής αισθητικής και παροχής υπηρεσιών.

Από τον Ιούνιο του 2023 στον χώρο του Roof garden θα προσφέρεται καθημερινά πρωινό στους πελάτες του ξενοδοχείου και όχι μόνο, ενώ φιλοδοξούμε κάθε Κυριακή έως τη 1μμ να σερβίρουμε και Brunch καθιστώντας το Athenolia την απόλυτη συνήθεια της Κυριακής!

Συλλογή